ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ»


«Ο κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ»

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία της Βουλευτού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη στο Σχέδιο Νόμου: «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών».

Η κ. Χρυσοβελώνη απευθυνόμενη στον κ. Στουρνάρα υπογράμμισε την γραφειοκρατική αντίληψη που τον διέπει υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε ο ελληνικός λαός πήρε απαντήσεις για την λεηλασία των χρημάτων του για υγειονομικές δαπάνες.

«Σας κατέθεσα συγκεκριμένα στοιχεία. Υπενθυμίζω ότι η ζημία του Κράτους από την κακοδιαχείριση στον ΟΠΑΔ υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το 1 δις ευρώ. Τότε ο κ. Σταϊκούρας ισχυρίστηκε ότι «δεν πρόκειται για οικονομικό σκάνδαλο» (!) αλλά ανέφερε πως δόθηκε εντολή ελέγχου στην Οικονομική Επιθεώρηση στις 25-10-2012. Το ίδιο ισχυρίζεται και σήμερα .Ο κ. Σταϊκούρας έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα ενώπιον της Βουλής. Όχι μόνο επειδή ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει οικονομικό σκάνδαλο με το ταμείο υγείας του Δημοσίου χωρίς να περιμένει ελέγχους και πορίσματα επιθεωρητών αλλά και γιατί απέκρυψε  ότι ο έλεγχος για την διαχειριστική περίοδο 2004 – 2008 στον ΟΠΑΔ είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2011, δηλαδή πριν σχεδόν 2 χρόνια! Γιατί ξέχασε ο κ. Σταϊκούρας να αναφέρει στη Βουλή τον έλεγχο αυτό; Μήπως γιατί δεν τον βόλευαν τα συμπεράσματα του» υποστήριξε η Βουλευτής.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κ. Χρυσοβελώνη έκανε λόγο για πνεύμα φαρισαϊσμού σε ό,τι αφορά τις συντάξεις «μαϊμού» από όπου θα προκύψει η εξεύρεση πόρων αφού ο αριθμός των εν λόγω συντάξεων διαρκώς αλλάζει.

«Στις αρχές Απριλίου βγήκε ο κ. Σταϊκούρας με τις γνωστές πια ανακοινώσεις περί αποκάλυψης καινούργιων «μαϊμού» συντάξεων. Όλα αυτά όμως εντάσσονται στο πλαίσιο της μόνιμης προπαγάνδας της Συγκυβέρνησης περί ετήσιων εξοικονομήσεων ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ. Περιμένουμε να ακούσουμε ποια ήταν η πραγματική εξοικονόμηση μέσα στα 3 χρόνια του Μνημονίου, καθ όλη την διάρκεια του οποίου κατηγορείτε συστηματικά τους Έλληνες ασφαλισμένους ότι έκλεψαν συντάξεις και αναπηρικά επιδόματα» τόνισε η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Τέλος ιδιαιτέρως αιχμηρή υπήρξε για τις προθέσεις του Υπουργείου προκειμένου να πάρουν υπερωρίες όλοι οι υπάλληλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα καθώς και στο να δώσουν την πέμπτη στη σειρά ολιγόμηνη παράταση της θητείας των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών προκειμένου να μην χάσουν τις προνομιούχες θέσεις τους «οι ημέτεροι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου