ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσήλθε η Βουλευτής Κοζάνης, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Ραχήλ Μακρή όπου κατέθεσε την με αριθμό πρωτοκόλλου 3239/26-4-2013 Μηνυτήρια Αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψη της κατά την άσκηση των βουλευτικών της καθηκόντων.

Συγκεκριμένα ύστερα από επανειλημμένες καταγγελίες στο γραφείο της από εργαζόμενους εργολάβων, που αναλαμβάνουν έργα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ΑΕ, άσκησε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, κατ’ επανάληψη Κοινοβουλευτικό Έλεγχο στα αρμόδια Υπουργεία και πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας.

Αφού μελέτησε τις απαντήσεις του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και ενημερώθηκε από τους εργολαβικούς εργαζόμενους οι οποίοι της ενεχυρίασαν έγγραφα, η κ. Μακρή προέβη σε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας όπου και εξέτασε τα δικαιολογητικά που της επέδειξαν οι αρμόδιοι λειτουργοί της ΔΕΗ ΑΕ.

Από τις ανωτέρω ενέργειες στοιχειοθετήθηκαν σοβαρότατα προβλήματα και προέκυψαν ισχυροί λόγοι αναφοράς στους Λειτουργούς της Ελληνικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να διερευνήσουν την ύπαρξη τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Αναλυτικότερα στην αναφορά της η Βουλευτής αιτήθηκε να προβεί η Ελληνική Δικαιοσύνη σε κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, σύμφωνα με τα αναφερόμενα πραγματικά περιστατικά, έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, με θετικές πράξεις ή παραλείψεις, από ιδιώτες ή δημοσίους λειτουργούς και να εντοπισθούν οι δράστες αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου