ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΑΣ ΕΠΙΛΟΧΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ


«ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ. ΔΟΥΛΕΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΕΠΤΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ»

Την κραυγή αγωνίας χήρας επιλοχία που πέθανε εν ώρα υπηρεσίας και η οποία ακόμα αναμένει την πρόσληψή της στο δημόσιο τομέα προκειμένου να της δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσει τα απαιτούμενα έσοδα για να μεγαλώσει την ορφανή πλέον 7χρονη κόρη της, μεταφέρει προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Το ζήτημα ανέδειξε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου-Ικαρίας και Φούρνων, σύμφωνα με την οποία «η σύζυγος του θανόντος, ενημερώθηκε ότι θα προσληφθεί ως Διοικητικό Προσωπικό στο 424 ΓΣΝΘ, πράγμα το οποίο ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί, αναγκάζοντάς την να παραπονεθεί αρμοδίως λαμβάνοντας απάντηση που τοποθετεί τόσο εκείνη όσο και την ορφανή κόρη της για μια ακόμα φορά στο… περίμενε μέχρι το 2016!»

«Ως πότε το απρόσωπο Κράτος θα εξακολουθήσει να δικαιολογείται για την αδυναμία του να χαράξει ορθή δημογραφική πολιτική και να αδυνατεί να σταθεί δίπλα στον πόνο των δοκιμαζόμενων πολιτών, μην κατανοώντας και μάλλον αγνοώντας όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση πρόσληψη της συζύγου του θανόντος στρατιωτικού αλλά και την αποκατάσταση των συντάξεων πείνας των 600 οικογενειών ηρώων που παραπαίουν ανάμεσα στην επιβίωση και την ανάλγητη οικονομική πολιτική της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΑΣ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΕΝΕΚΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»

κ.κ. Υπουργοί,

Με ιδιαίτερη λύπη και οργή αναγκάζομαι να σας μεταφέρω την κραυγή αγωνίας χήρας θανόντος ένεκα της υπηρεσίας και εξαιτίας αυτής στρατιωτικού, που ακόμα αναμένει την πρόσληψή της στο δημόσιο τομέα προκειμένου να της δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσει τα απαιτούμενα έσοδα για να μεγαλώσει την ορφανή πλέον κόρη της.

Το ζήτημα ανέδειξε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου-Ικαρίας και Φούρνων, στην ανακοίνωση του οποίου, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

  1. «Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 21 του Συντάγματος καθώς και το ν.1911/90 το κράτος έχει θεσμοθετήσει την άμεση εργασιακή αποκατάσταση στο δημόσιο τομέα μέλους οικογένειας θανόντος στρατιωτικού εφόσον αυτός προήλθε ένεκα της υπηρεσίας και εξαιτίας αυτής.
  2. Την 29 Ιουνίου 2009 στο 424 ΓΣΝΘ απεβίωσε ο ΕΜΘ Επχιας (ΠΖ) Καλόγηρος Δημήτριος των Ειδικών Δυνάμεων σε ηλικία 30 ετών μέλος πολύτεκνης οικογένειας (οκτώ παιδιά), έγγαμος και πατέρας τέκνου ηλικίας τότε τριών ετών με αίτιο θανάτου «καρδιοαναπνευστική ανακοπή, απότοκο εμπύρετου ουδετεροπενίας σε έδαφος πολυανθεκτικού ΝΗL» ευρισκόμενος σε υπηρεσία και εξαιτίας αυτής σύμφωνα με το Πιστοποιητικό με Αρ. Πρωτ. 80021 του ΓΕΣ/ΔΜΣΠ/6α.
  3. Η σύζυγος του θανόντος η οποία σημειωτέον είναι Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενημερώθηκε αφού υπέβαλε αρμοδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά που της ζητήθηκαν με το Φ.471.11/426/753973/Σ. 4234/ 10 Νοε 2009/ΓΕΣ/ Δ.Π.Π./ ΥΔΝΣΗ ΔΚΟΥ/3 ότι θα προσληφθεί ως Διοικητικό Προσωπικό του 424 ΓΣΝΘ με τον Αρ. Πρωτ.:5509/15 Μαρτίου 2010/ΥΠΕΘΑ πράγμα το οποίο δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, αναγκάζοντάς την να παραπονεθεί αρμοδίως λαμβάνοντας πρόσφατα την με Αρ. Πρωτ. : ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.4/350/9185/16 Απρ.2013 απάντηση που τοποθετεί τόσο εκείνη όσο και την ορφανή κόρη της για μια ακόμα φορά στο… περίμενε μέχρι το 2016, με ένα απρόσωπο κράτος να δικαιολογείται για την αδυναμία του να χαράξει ορθή δημογραφική πολιτική, να αδυνατεί να σταθεί δίπλα στον πόνο και στον καημό των δοκιμαζομένων «υπηκόων του», μη κατανοώντας και μάλλον αγνοώντας όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είτε ψυχολογικά λέγονται αυτά είτε επιβίωσης.
  4. Για όλα τα παραπάνω και δεδομένης της ευαισθησίας σας για την προστασία πολύτεκνων οικογενειών, χήρων και ορφανών στρατιωτικών που έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν τη ζωή τους για την πατρίδα, καθώς και της θέσης σας ως θεματοφύλακες των Νόμων και Ψηφισμάτων του Κράτους στους οποίους ορκιστήκατε, ζητούμε την ταχύτατη παρέμβασή σας προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η εν λόγω αδικία τόσο για την προαναφερθείσα περίπτωση όσο και για περίπου 600 ακόμη οικογένειες που δυστυχώς παραπαίουν με συντάξεις πείνας κάτω από το όριο της φτώχειας.
  5. Τέλος σας υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι δεν ζητάμε ελεημοσύνη, δεν επιζητούμε τον οίκτο σας αλλά απαιτούμε άμεσα την απονομή δικαιοσύνης στις ορφανές οικογένειες των ξεχασμένων ηρώων της πατρίδας.

Με σεβασμό

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Αντιπρόεδρος

Απόστολος Τσιώλης»

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προχωρήσει η πρόσληψη της συζύγου του θανόντος στρατιωτικού, στο 424 ΓΣΝΘ; Κατανοείτε ότι η προαναφερόμενη κυρία και η ορφανή κόρη της, αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης;
  2. Ως πότε το απρόσωπο Κράτος θα εξακολουθήσει να δικαιολογείται για την αδυναμία του να χαράξει ορθή δημογραφική πολιτική και να αδυνατεί να σταθεί δίπλα στον πόνο των δοκιμαζόμενων πολιτών, μην κατανοώντας και μάλλον αγνοώντας όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν;
  3. Προτίθεστε να αποκαταστήσετε άμεσα τις συντάξεις πείνας των 600 οικογενειών ηρώων που παραπαίουν ανάμεσα στην επιβίωση και την ανάλγητη οικονομική πολιτική της τρικομματικής σας συγκυβέρνησης;
  4. Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα συνειδητοποιείτε ότι καταστρατηγείτε το Ν.1911/90 και το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος που σαφώς ορίζει ότι «πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων πoυ έπεσαν στoν πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από τo Κράτος»;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου