ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ


«Πριν τρία χρόνια ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την προσφυγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ και διαβεβαίωνε ότι είχε βρει το δρόμο για την Ιθάκη και ότι είχε χαρτογραφήσει και τα νερά.

Τελικά, τρία χρόνια μετά, οι Έλληνες πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην εγκληματική πολιτική του κ. Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που ο ίδιος περιορίζεται στο ρόλο του περιφερόμενου τουρίστα, κοροϊδεύοντας ακόμα και αυτούς που τον εξέλεξαν στις εκλογές του 2012.

Τρία χρόνια μετά, οι Έλληνες πολίτες έχουν υποβληθεί σε αιματηρές θυσίες – δυστυχώς και κυριολεκτικά και μεταφορικά - και το κυριότερο, αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα, ούτε προοπτική με την ακολουθούμενη πολιτική.

Όμως, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχονται από τους δανειστές και τους υποστηρικτές τους, στέκουν όσο μπορούν με το κεφάλι ψηλά. Δείχνουν ο ένας στον άλλο την αλληλεγγύη τους. Όσοι έχουν ακόμη, μοιράζονται. Τα παιδιά στο σχολείο μοιράζονται το κολατσιό τους. Οι γονείς στο Σουπερ - Μάρκετ μοιράζονται τις αγορές για τα κοινωνικά παντοπωλεία. Η κοινωνία μας προσπαθεί να μείνει ενωμένη.

Είναι αυτή η αλληλεγγύη, αυτή η κοινωνική και οικογενειακή συνοχή των Ελλήνων που τους εξοργίζει. Για αυτό και συνεχίζουν και επιτίθενται στην ελληνική οικογένεια. Για αυτό και θέλουν να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Δεν θα τους περάσει.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει και βλέπει. Βλέπει, ακόμη, αυτούς που τους υποσχέθηκαν την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου πριν τις εκλογές του 2012, να εφαρμόζουν χωρίς κανένα δισταγμό τις απαιτήσεις της Τρόικας, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα που επιβάλλουν δεν έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Το μόνο αποτέλεσμα είναι ο κ. Στουρνάρας να μεταθέτει την «ανάπτυξη» από εξάμηνο σε εξάμηνο.

Εμείς πιστεύουμε ότι η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να σταθεί στις δικές της δυνάμεις. Και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να πείσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας, τιμώντας με τις πράξεις και τις θέσεις μας, την εμπιστοσύνη αυτών που μας στήριξαν στις εκλογές του 2012.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου