ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο, ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει την Χίο υπό την βουλευτική του εποπτεία, έκανε την εξής δήλωση:
«Διαβιβάζω στα ΜΜΕ της Χίου, για να λάβουν γνώση οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και οι αυτοδιοικητικοί και λοιποί φορείς του, τη δήλωση του συναδέλφου Βουλευτή Β’ Αθήνας και Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Καπερνάρου, σχετική με τις περσινές καταστροφικές φωτιές και τις εγκληματικές παραλείψεις της συγκυβέρνησης στο θέμα των ευρωπαϊκών αποζημιώσεων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε υποσχεθεί, ότι τα πάντα που έχουν σχέση με τη φωτιά που αφάνισε δάση και μαστίχες, θα φροντίσουμε να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη. Τα πάντα από:

  • Την ώρα που ξεκίνησε ή πρώτη φλόγα μπροστά στα «μάτια» μίας κάμερας που δεν λειτουργούσε
  • Την επιχειρησιακή διαδικασία
  • Τη μη πρόνοια διεκδίκησης αποζημιώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ήδη έχουμε την πρώτη εξέλιξη σε σχέση με τη μη διεκδίκηση των Ευρωπαϊκών αποζημιώσεων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ότι λέμε το εννοούμε.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του συναδέλφου Βουλευτή και γνωστού Ποινικολόγου Βασίλη Καπερνάρου».


Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε σήμερα, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, δικογραφία που εμπεριέχει την Μηνυτήρια Αναφορά του Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Καπερνάρου, σχετικά με ενδεχόμενες παραβάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη.

Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για τα διαρθρωτικά ταμεία Γιοχάνες Χαν, δεν κατέθεσε αίτημα χρηματοδότησης της Χίου για τις ζημιές που υπέστη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2012, ενώ είχε την δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να το πράξει.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο πολλές Κυβερνήσεις χωρών.- μελών έχουν, στο παρελθόν, διεκδικήσει και επιτύχει χρηματοδοτήσεις για ζημιές που προκλήθηκαν από ανάλογες φυσικές καταστροφές.

Το Κοινοβούλιο καλείται τώρα, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, να αποφασίσει την έρευνα ποινικών ευθυνών του κ. Χατζηδάκη, με δεδομένο ότι η παράλειψή του αυτή, έγινε εν γνώσει του κι έχει προκαλέσει τεράστια ζημία και στο Ελληνικό Κράτος και ειδικότερα στην Χίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου