ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


ΘΕΜΑ: « ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΑΠΙΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν το ζήτημα που έχει προκύψει από τη διανομή σάπιων και ακατάλληλων προς κατανάλωση φρούτων στα σχολεία.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα Προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με το οποίο ατομικές συσκευασίες φρούτων διανεμήθηκαν σε 1 εκατ. παιδιά των Δημοτικών σχολείων όλης της χώρας, αξίας περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα όμως το μάθημα της υγιεινής διατροφής έγινε με σάπια φρούτα. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό 148 μικρών μαθητών σε ένα δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου, οι οποίοι όταν άνοιξαν τα κουτιά με τα φρούτα, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Δάσκαλοι αναφέρουν ότι τα περισσότερα φρούτα ήταν ακατάλληλα για να καταναλωθούν αφού ήταν σάπια, ενώ κάποια ήταν εκτός εποχής, δηλαδή είχαν προέλθει από περίσσευμα εμπόρων που τα φυλάνε στους ψυγειοκαταψύκτες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλά κρούσματα σε δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου, ενώ «βροχή πέφτουν» οι καταγγελίες για τη διανομή σάπιων φρούτων στους μικρούς μαθητές, με ποικίλα δημοσιεύματα να αναφέρονται στην προέλευση των φρούτων αυτών από χώρες του εξωτερικού, τη στιγμή που οι φτωχοί και μεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουν την παραγωγή τους να μένει απούλητη.

Επειδή το φαινόμενο γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο έντονο και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα φρούτα αυτά μοιράστηκαν σε μαθητές δημοτικών σχολείων, ο Βουλευτής Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου