ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΣΚΑΜΠΑ


Στην περίπτωση του Διευθυντή ΔΔΕ Ευρυτανίας Ανδρέα Κασκαμπά εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ΕΔΕ μετά από καταγγελίες για τις συνδικαλιστικές διώξεις μελών της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού, επανέρχεται με νέα Ερώτησή του - καθώς η προηγούμενη εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητη - προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Ο Τέρενς Κουίκ, μεταφέρει ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ, που παραδόθηκε από τους εκπαιδευτικούς στον Πολιτευτή Ευρυτανίας του Κινήματος Κωνσταντίνο Μπακόλα και προωθήθηκε από τον ίδιο στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

«Θεωρούμε ότι η φυσική ηγεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να παρέμβουν άμεσα στο νομό και να αποκαταστήσουν την ομαλότητα απομακρύνοντας από τα καθήκοντά του το Δ/ντή Κασκαμπά που με τις ενέργειές του δυναμιτίζει το κλίμα και δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας», υπογραμμίζουν τα μέλη της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας και τονίζουν πως «κοντά στα τόσα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο που χρειάζονται είναι ο αυταρχισμός και η ανικανότητα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ/ντής ΔΔΕ Ευρυτανίας κ. Κασκαμπάς, καταγγέλλεται ότι με σωρεία παρατυπιών και παραβιάσεων των αρμοδιοτήτων που του δίνει ο νόμος, έχει επιφέρει καίριο πλήγμα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, συνεχίζοντας την ίδια τακτική απειλών και πειθαρχικών διώξεων κατά συναδέλφων του.

Υποβαθμίζει τη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αποφεύγοντας να το συγκαλέσει εκτός κι αν αναγκάζεται, και συστηματικά, δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του στις οποίες ο ίδιος μειοψηφεί και εξακολουθεί να παρεμβαίνει αυθαίρετα στη λειτουργία των σχολείων.

Και τη στιγμή που το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται, υπάρχει πόρισμα - καταπέλτης εναντίον του που κατατέθηκε στο ΥΠΑΙΘΠΑ, μετά την προκαταρκτική έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί σε βάρος του από 12/12/2012.

«Για πόσο καιρό ακόμα θα σιωπάτε; Θα διαλύσετε τα σχολεία στο νομό και θα εμπλέξετε το εκπαιδευτικό προσωπικό σε πειθαρχικές και δικαστικές περιπέτειες κατασκευάζοντας ενόχους ή θα απομακρύνετε άμεσα τον Ανδρέα Κασκαμπά, ο οποίος κατηγορείται ως ξένο και επικίνδυνο σώμα για την εκπαιδευτική κοινότητα;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να του κατατεθεί το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διέταξε.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΣΚΑΜΠΑ»

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη λύπη μου αναγκάζομαι να επαναφέρω το φλέγον και ακανθώδες ζήτημα του ορισμού του Διευθυντή ΔΔΕ Ευρυτανίας κ. Ανδρέα Κασκαμπά ως μέλους Πειθαρχικού Συμβουλίου, καθώς την ώρα που συνέτασσα την υπ’ αρίθμ. 9032/1.4.2013 Ερώτησή μου – που εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητη από το Υπουργείο του οποίου προΐσταστε – η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, έδινε στη δημοσιότητα ψήφισμα με τα οποίο και ζητούσε την απομάκρυνσή του.

Στο ψήφισμα, που παραδόθηκε από τους εκπαιδευτικούς στον Πολιτευτή Ευρυτανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κωνσταντίνο Μπακόλα και προωθήθηκε από τον ίδιο στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας συζήτησε το ζήτημα των διώξεων των μελών του Προεδρείου της ΕΛΜΕ με τη μορφή της κλήσης σε απολογία για τη συνδικαλιστική τους δράση και τις θεωρεί αυθαίρετες, ανυπόστατες, αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες, τις καταγγέλλει απερίφραστα και απαιτεί να αναιρεθούν.

Θεωρεί ότι μέσα από αυτές διώκεται στην ουσία η ελευθερία έκφρασης και άσκησης του συνδικαλιστικού δικαιώματος.

Συγκεκριμένα δε, για τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Κ. Μαστροκώστα, επειδή έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Λαμίας, με την οποία πρόβαλλε και στήριζε την απόφαση του Δ.Σ. να ζητήσει την απομάκρυνση του δ/ντή Δ.Ε. Ευρυτανίας, για μια σειρά ενέργειες που συνιστούσαν διακριτική και αδιαφανή συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους, θεωρεί ότι:

  1. Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη που στόχο έχει τη φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης και της άσκησης κριτικής στις πράξεις της διοίκησης, καθώς και την παρακώλυση της συνδικαλιστικής δράσης.
  2. Είναι η συνέχεια ενός αυταρχικού και αντιδημοκρατικού τρόπου άσκησης διοίκησης από τον συγκεκριμένο προϊστάμενο που θεωρεί ότι μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του στηριζόμενος στο φόβο και τις απειλές.
  3. Η δίωξη αυτή είναι απαράδεκτη, στρέφεται εναντίον όλων μας και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Όσο για τη διενέργεια ΕΔΕ στη Δ/ντρια του ΓΕΛ Καρπενησίου, με το εντελώς σαθρό επιχείρημα ότι επέτρεψε την είσοδο του τηλεοπτικού καναλιού εντός του προαύλιου χώρου του σχολείου χωρίς την άδεια του Δ/ντή ΔΕ, θεωρούμε ότι είναι ενέργεια που ξεπερνάει κάθε όριο στην πρακτική της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι απαράδεκτη, ανυπόστατη και αντιδημοκρατική και ζητούμε να σταματήσει άμεσα.

Θεωρούμε ότι η φυσική ηγεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να παρέμβουν άμεσα στο νομό και να αποκαταστήσουν την ομαλότητα απομακρύνοντας από τα καθήκοντά του τον Δ/ντή Κασκαμπά που με τις ενέργειές του δυναμιτίζει το κλίμα και δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας. Κοντά στα τόσα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ο αυταρχισμός και η ανικανότητα.

Η Γενική Συνέλευση των Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας».

Κύριε Υπουργέ,

Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι ο Δ/ντής ΔΔΕ Ευρυτανίας κ. Κασκαμπάς, καταγγέλλεται ότι με σωρεία παρατυπιών και παραβιάσεων των αρμοδιοτήτων που του δίνει ο νόμος, έχει επιφέρει καίριο πλήγμα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, συνεχίζοντας την ίδια τακτική απειλών και πειθαρχικών διώξεων κατά συναδέλφων του.

Εκτός των πειθαρχικών διώξεων που έχει ασκήσει κατά καιρούς, εναντίον του Προέδρου, της Γ. Γραμματέως και των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ, εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης, επανέρχεται τώρα και με νέες πειθαρχικές διώξεις σε άλλους εκπαιδευτικούς με προσχηματικούς λόγους, μόνο και μόνο για να τους τρομοκρατήσει επειδή δεν υποκύπτουν στις πιέσεις του.

Υποβαθμίζει τη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αποφεύγοντας να το συγκαλέσει εκτός κι αν αναγκάζεται, και συστηματικά, δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του στις οποίες ο ίδιος μειοψηφεί και εξακολουθεί να παρεμβαίνει αυθαίρετα στη λειτουργία των σχολείων.

Για παράδειγμα, παρόλο που υπήρχαν ομόφωνες προτάσεις από συλλόγους για την συγκρότηση Λυκειακών Επιτροπών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τις τροποποίησε βγάζοντας από αυτές όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και όσους δεν του ήταν αρεστοί, τοποθετώντας στη θέση τους άλλους εκπαιδευτικούς, που αδυνατούν μάλιστα να συμμετάσχουν για διάφορους λόγους.

Αγνοεί τις προτάσεις των σχολείων για τις επιτηρήσεις στα λιγοστά πλέον Εξεταστικά Κέντρα, με αποτέλεσμα οι ομάδες επιτηρητών να μην προέρχονται από το ίδιο σχολείο και οι περισσότεροι συνάδελφοι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, καθώς δεν έχουν μεταφορικό μέσο.

Και τη στιγμή που το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται, υπάρχει πόρισμα - καταπέλτης εναντίον του που κατατέθηκε στο ΥΠΑΙΘΠΑ, μετά την προκαταρκτική έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί σε βάρος του από 12/12/2012 με εντολή ΥΠΑΙΘΠΑ.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Για πόσο καιρό ακόμα θα σιωπάτε; Θα διαλύσετε τα σχολεία στο νομό και θα εμπλέξετε το εκπαιδευτικό προσωπικό σε πειθαρχικές και δικαστικές περιπέτειες κατασκευάζοντας ενόχους ή θα απομακρύνετε άμεσα τον Ανδρέα Κασκαμπά, ο οποίος κατηγορείται ως ξένο και επικίνδυνο σώμα για την εκπαιδευτική κοινότητα;
  2. Στις 15/2/2013 με απόφασή σας (ΑΔΑ: ΒΕΥ89-ΙΡΙ)  συγκροτήθηκε το Β’ τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στ. Ελλάδας, στο οποίο ο κ. Κασκαμπάς ορίστηκε αναπληρωματικός μέλος, την ώρα που το πόρισμα της προανακριτικής εξέτασης παραμένει άγνωστο.
  3. Με ποιο σκεπτικό ορίστηκε ο κ. Κασκαμπάς μέλος πειθαρχικού συμβουλίου όταν εξακολουθούν να κατατίθενται εις βάρος του καταγγελίες και εξετάζεται το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους του;

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων:

Παρακαλείσθε όπως καταθέσετε το Πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που εσείς ο ίδιος διατάξατε.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου