ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την καταγγελία κατά του Eurogroup των εργαζομένων της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν τις αντιδράσεις των εργαζόμενων της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα οι οποίοι διαδήλωσαν σήμερα 21/3 έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα εκφράζοντας την ανησυχία τους για το μέλλον της τράπεζας και των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα διαθέτουν δίκτυο 340 υποκαταστημάτων, ενώ οι χορηγήσεις φτάνουν τα 21 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις τα 13 δισ. ευρώ

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Καταδικάζουμε την ανήκουστη και πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup, που διαλύει την οικονομία ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάζει χέρι στις αποταμιεύσεις των καταθετών στην Κύπρο, οδηγεί σε μαρασμό τρεις τράπεζες και στην ανασφάλεια 5.500 εργαζόμενους.

Πέραν των υπολοίπων εξελίξεων, οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι αυτή τη στιγμή δίνεται ένας αγώνας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για τους εργαζόμενους στις κυπριακές τράπεζες, στην Ελλάδα.

Στον αγώνα αυτό εργαζόμενοι, καταθέτες και κοινωνία πορευόμαστε όλοι μαζί.»

Στην αναφορά ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει ενημέρωση για τις ενέργειες του Υπουργού προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου