ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΘΕΜΑ: «Αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στη μεταφορά προσωπικού των ΠΕΔ στους ΟΤΑ»

Από τα τέλη του 2011 υπάλληλοι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) έχουν υποβάλει αιτήσεις για την μεταφορά τους από τις ΠΕΔ σε κενές οργανικές θέσεις των οικείων ΟΤΑ α' και β' βαθμού κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 12 του άρθρου 45 του Ν. 3979/2011. Οι αιτήσεις αυτές συνοδευόμενες με τις ομόφωνες θετικές αποφάσεις των οικείων οργάνων των ΠΕΔ και με εμπεριστατωμένες σχετικές τεκμηριώσεις διαβιβάστηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών για παροχή έγκρισης σύμφωνα με το εδ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 68 του Ν. 4002/2011.όπου μετά από μεγάλη χρονική καθυστέρηση λόγω των αλλεπάλληλων προεκλογικών περιόδων η εξέτασή τους ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Ακολούθως, διαβιβάστηκαν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όπου παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Επισημαίνεται ότι οι μεταφορές αυτές πληρούν όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, αφού το εν λόγω προσωπικό διαθέτει πολυετή εμπειρία και μακρά προϋπηρεσία στις τέως ΤΕΔΚ, και αξιοποιούν κατά τον αποδοτικότερο τρόπο το υπάρχον προσωπικό. Αξιοσημείωτο είναι πως οι μεταφορές αυτές δεν προκαλούν κανενός είδους πρόσθετη δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι υπό μεταφορά υπάλληλοι διατηρούν το μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς, υπαγόμενοι ήδη από το 2011 στις διατάξεις του Ν. 4024/2011. Με την υλοποίηση των εν λόγω μεταφορών και σε συνδυασμό με την βέλτιστη αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, επιτυγχάνεται πολλαπλή εξοικονόμηση τοπικών πόρων.

Η αναιτιολόγητη καθυστέρηση της μεταφοράς των υπαλλήλων από τις ΠΕΔ στους ΟΤΑ δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στη λειτουργία τόσο των ΠΕΔ όσο και των ενδιαφερόμενων ΟΤΑ τα οποία γίνονται ολοένα και πιο εμφανή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.    Είναι ενήμερος ο κ. Υπουργός για την τεράστια και αναιτιολόγητη καθυστέρηση μεταφοράς προσωπικού από τις ΠΕΔ στους οικείους ΟΤΑ;
2.    Για ποιο λόγο η εξέταση των αιτήσεων εκκρεμεί;
3.    Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα;

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2013

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου