ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


Σήμερα για 6η συνεχή φορά ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης απέφυγε να προσέλθει στην Ολομέλεια της Βουλής για να απαντήσει στην αναπλ. Γραμματέα της Κ.Ο και Βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχετικά με τις δήθεν ετήσιες εξοικονομήσεις 400 εκατομμυρίων ευρώ από συντάξεις και επιδόματα «μαϊμού».

Σημειώνεται πως ο αρμόδιος υπουργός αρνείται από πέρυσι τον Οκτώβριο (!) να δώσει αποδείξεις για τους εξωφρενικούς αριθμούς «μαϊμού» συνταξιούχων και βοηθηματούχων, τους οποίους προβάλλει συστηματικά μέσω των ΜΜΕ.

Αν και σήμερα είχε ξαναπρογραμματιστεί συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια για τις 9:30 το πρωί, ο κ. Βρούτσης επικαλέσθηκε κώλυμα, για να προσέλθει όμως λίγο μετά στην κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά νομοσχέδιο του για πάταξη του φαινομένου των παράνομων συντάξεων.

Στην επιτροπή αυτή προσήλθε η Μ. Χρυσοβελώνη προκειμένου να ζητήσει για πολλοστή φορά από τον αρμόδιο υπουργό να τοποθετηθεί για το θέμα, χωρίς όμως επιτυχία. Μετά το τέλος της συνεδρίασης η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε:

«Οι Έλληνες ακούν επί 3 χρόνια για συντάξεις «μαϊμού». Από την αρχή του Μνημονίου γίνεται συστηματική προσπάθεια ενοχοποίησης των Ελλήνων ασφαλισμένων ως δήθεν απατεώνων που διέλυσαν τα ταμεία. Ο κ. Βρούτσης, πιστός στο σενάριο της τρόικα, παίζει συνεχώς τον ρόλο του διώκτη των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που ισχυρίζεται ότι έκαναν κατάχρηση κοινωνικών παροχών. Στο σημερινό νομοσχέδιο ανακαλύπτει μιαν ακόμη κατηγορία «ενόχων». Τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων που κατά τον κ. Βρούτση είναι υπεύθυνοι για τo φαλίρισμα τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση για τα τεράστια ελλείμματα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι υπεύθυνα τα δομημένα ομολόγα που φύτρωσαν επί ΝΔ στα ταμεία ή το PSI του κυβερνητικού συνεταίρου κ. Βενιζέλου. Ούτε επηρεάστηκαν από την κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας που προκάλεσε το Μνημόνιο με την συνακόλουθη εξαφάνιση επιχειρήσεων και μηδενισμό ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κ. Βρούτσης απλώς αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για να τους φορτώσει την αποτυχία της Συγκυβέρνησης. Όμως με τις ψεύτικες προβλέψεις εξοικονομήσεων και την μόνιμη κατασυκοφάντηση των Ελλήνων δεν θα πάει πολύ μακριά. Του έχω ζητήσει 6 φορές τα στοιχεία που θα αποδείκνυαν τους τερατώδεις ισχυρισμούς του αλλά μέχρι σήμερα ο κ. Βρούτσης αρνείται να απαντήσει στην Βουλή! Αυτή του η συμπεριφορά αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη της πολιτικής απάτης της Συγκυβέρνησης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου