ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

«ΚΑΠΟΤΕ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ. ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ. ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ»

«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ»


Για την Κομοτηνή αναχωρεί αύριο (22/3//2013) το πρωί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, προκειμένου μαζί με Πολιτευτές και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών του Κινήματος στη Θράκη, να βρεθεί στο πλευρό της ηρωικής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, στη σημαντική δίκη που έχει με δύο τουρκόφωνες τοπικές εφημερίδες.

Η υπόθεση εκδικάζεται στο Εφετείο Κομοτηνής, μετά από αγωγή της Χαράς Νικοπούλου εναντίον της Γκιουντέμ (της Κομοτηνής) και Μιλλέτ (της Ξάνθης) που πρωτοδίκως καταδικάστηκαν για χυδαία δυσφημιστική επίθεση σε βάρος της.

Η εμπλεκόμενη, στην υπόθεση, τρίτη εφημερίδα Μπιρλίκ, διασώθηκε όταν πρωτόδικα ζήτησε συγγνώμη.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι οι Γκιουντέμ και Μιλλέτ τιμωρήθηκαν με ποινές πάνω από 100.000 ευρώ και με μπλοκάρισμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, εξ’ ου και κατέθεσαν έφεση η οποία εκδικάζεται αύριο.

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θράκης ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:

«Το θεωρώ υποχρέωση οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να είμαστε αύριο στο Εφετείο της Κομοτηνής, δίπλα στη Χαρά Νικοπούλου.

Μπορεί, κάποτε, κάποιοι θρασύδειλοι να της έσπασαν το χέρι, μπορεί γνωστοί τουρκοπράκτορες να θέλουν να τη λοιδορούν, αλλά είναι βέβαιο ότι με τίποτα δεν μπορούν να της τσακίσουν ούτε το ηθικό, ούτε την ιερή αποστολή της δασκάλας στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας, που υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια.

Πληροφορούμαι επίσης ότι αύριο οι εκλεκτοί του Προξενείου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα κατά πόσο στην Ελλάδα υπάρχει... ελευθερία του Τύπου ή όχι.

Με λίγα λόγια οι κρεμασμένοι μιλάνε για το σκοινί που έχουν στο σπίτι τους.

Είναι γνωστή η ελευθερία των ΜΜΕ στη χώρα μας, ακόμα και στον κυβερνοχώρο.

Αντίθετα υπενθυμίζω ότι με βάση και έκθεση που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη χειμερινή Σύνοδο του ΟΑΣΕ στη Βιέννη, η Τουρκία έχει τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο και κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις στη λογοκριτική κλίμακα.

Φυσικά δεν συζητώ για το πόσο μπλοκάρει μη αρεστά λήμματα στις μηχανές αναζήτησης.

Ας τα πούνε, λοιπόν, μεταξύ τους, σε όποιο σημείο κάνουν την ημερίδα για να ευλογήσουν τα γένια τους, αλλά βεβαίως το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυτογελοιοποιούνται».

Μετά το τέλος της δίκης ο Τέρενς Κουίκ έχει προγραμματιστεί να κάνει δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και στη συνέχεια θα συνεργαστεί με τους Πολιτευτές και τη Συντονιστική των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ροδόπης για ζητήματα που άπτονται της θεματολογίας της προσυνεδριακής διάσκεψης που θα γίνει στην Κομοτηνή στις 31 Μαρτίου.

Αργά το μεσημέρι, με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου, θα επισκεφθεί την Ξάνθη, όπου και εκεί θα έχει αντίστοιχη συνεργασία με Πολιτευτές και Συντονιστές της περιοχής και νωρίς το βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα μέσω Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου