ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή η στελέχωση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κρήτης και η δημιουργία τμημάτων Ενηλίκων σε αυτά»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ηρακλείου) σχετικά με τη στελέχωση των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) Κρήτης και τη δημιουργία τμημάτων Ενηλίκων σε αυτά.

Στα επόμενα σχολικά έτη θα εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα της έγκαιρης αξιολόγησης και διάγνωσης (λόγω υποστελέχωσης των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) του συνόλου των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων Νομών της Κρήτης και το πρόβλημα της αξιολόγησης των αποφοίτων και ενηλίκων, που με το ισχύον νομικό πλαίσιο μπορεί να γίνει μόνο από ιδιωτικά Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα στα οποία λειτουργεί τμήμα ενηλίκων.

Το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ηρακλείου εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στη στελέχωσή του, αφού αυτή τη στιγμή λειτουργεί χωρίς Παιδονευρολόγο, Παιδοψυχολόγο και Παιδοψυχίατρο και υπάρχει ανάγκη για Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής.

Εξάλλου με την αναδιάρθρωση των δομών Ειδικής Αγωγής η αρχική διάγνωση και η παραπομπή των μαθητών στα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. θα γίνεται πλέον από τις νεοσύστατες δομές Σχολικών Δικτύων Εκπαίδευσης και Υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ.) και Επιτροπές Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Ε.Δ.Ε.Α.Υ.).

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ηρακλείου ζητάει να δημιουργηθεί τμήμα ενηλίκων στα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.. Επίσης να υπάρξει για άμεση στελέχωση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. με μόνιμο προσωπικό. Τέλος οι νέες δομές Ειδικής Αγωγής να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και να στελεχωθούν άμεσα.

Στην αναφορά ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου