ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


Θέμα: « Όχι σε επικείμενη νομοθετική παρέμβαση στο λειτουργικό πλαίσιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην Κρήτη»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο- Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τοπικού Παραρτήματος Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων σχετικά με τα νέα μέτρα και την πιθανή νομοθετική παρέμβαση στο λειτουργικό πλαίσιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Οι εργαζόμενοι στις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες της Κρήτης αντιτίθενται στην νέα μορφή εργασιακής εφεδρείας που επιδιώκεται να εφαρμοστεί στις ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες είτε με το καθεστώς της αξιολόγησης είτε με απευθείας απολύσεις.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων θεωρεί ότι το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να επιστρέψει στην αρχική του αυτοτελή και ανεξάρτητη μορφή. Ο Πολιτισμός θα πρέπει να γίνει από τις πρώτες προτεραιότητες του Κράτους γιατί συμβάλει τα μέγιστα σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Τέλος το Τοπικό Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εκτιμά ότι με τις παρούσες συνθήκες της υποστελέχωσης δεν είναι εφικτή η πρόταση για συνένωση των Υπηρεσιών ανά Νομό δεδομένου ότι μπορεί να περικλείει κινδύνους για την προστασία των αρχαιοτήτων στην περίπτωση που υπάρξουν αναγκαστικές μετακινήσεις, απολύσεις και δυσλειτουργίες των Υπηρεσιών.

Στην αναφορά ο Βουλευτής Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου