ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ 6.500 ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΕ ΣΑΜΟ-ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΟΥΣ


Δριμύ κατηγορώ για την καταδίκη 6.500 πολύτεκνων οικογενειών σε Σάμο-Ικαρία και Φούρνους, που πληρώνουν και αυτές τις εγκληματικές επιλογές της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, εξαπέλυσε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Αδιαφορώντας για τις επιταγές του καταστατικού χάρτη της χώρας, που σαφώς ορίζει ότι «οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος», η Ελληνική Πολιτεία, κατήργησε την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα τρίτου τέκνου, την εφάπαξ παροχή ύψους 2.000 ευρώ για κάθε νέο τέκνο αλλά και το αφορολόγητο για τα παιδιά της κάθε οικογένειας εξισώνοντάς την με τους άγαμους!

«Μάλλον ξεχνάτε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης προεκλογικά μιλούσαν με δέος και σεβασμό για τις πολύτεκνες οικογένειες θεωρώντας τες στήριγμα της πατρίδας και υπόσχονταν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ζητά και την κατάργηση της καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η οποία τελικά αύξησε το πολυτεκνικό ρεύμα κατά 16,48%.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Θύμα της μνημονιακής πολιτικής της τρικομματικής σας κυβέρνησης έπεσαν και οι οικογένειες των πολυτέκνων!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων, οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες στα ακριτικά νησιά της χώρας μας υπερβαίνουν τις 5.500 – 6.500 άτομα.

Τα μέτρα που λάβατε εναντίον τους είχαν ως αποτέλεσμα, από 1 Νοεμβρίου 2012, την κατάργηση της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, την κατάργηση του επιδόματος τρίτου τέκνου και την κατάργηση της εφάπαξ παροχής ύψους 2.000 ευρώ για κάθε νέο τέκνο από το τρίτο και μετά. Επίσης καταργήθηκε το αφορολόγητο για τα παιδιά της κάθε οικογένειας, την οποία έτσι εξισώνει με τους άγαμους, κάτι το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής (!!!), με αποτέλεσμα να υπερδιπλασιαστεί ο φόρος που πρέπει να καταβληθεί και τον οποίο, λόγω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, δεν θα δύνανται να αποπληρώσουν με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη φυλακή.

Με την υπογραφή Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 414Β/22-2-2013) τα εισοδηματικά όρια του απόρου για χορήγηση δωρεάν τροφίμων από την Ε.Ε. κατακρημνίζονται, συμπαρασύροντας οικογένειες με πολλά παιδιά και πιο συγκεκριμένα από τα 12.000 ευρώ που ίσχυαν έπεσε στο όριο των 7.200 ευρώ.

Αφού τα ισχύοντα επιδόματα διακόπηκαν, μιλήσατε για τη χορήγηση νέων, με εισοδηματικά κριτήρια που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που χορηγούνταν.

Μάλλον ξεχνάτε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης προεκλογικά μιλούσαν με δέος και σεβασμό για τις πολύτεκνες οικογένειες θεωρώντας τες ως στήριγμα της πατρίδας και υπόσχονταν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.    Γνωρίζετε ότι με τα μέτρα που λάβατε στην ουσία καταπατάτε το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος που σαφώς ορίζει ότι «οι πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος»;
2.    Ποια είναι η θέση σας, παρά τις αντίθετες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, για την καταβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η οποία αύξησε τελικά το πολυτεκνικό ρεύμα κατά 16,48%;
3.    Τι θα γίνει με την αύξηση της υπογεννητικότητας στην πατρίδα μας, αφού οι γεννήσεις έχουν συντριπτικά μειωθεί ενώ η άνεργη και με μισθούς πείνας νεολαία ούτε κατά διάνοια σκέφτεται να δημιουργήσει οικογένεια οδηγώντας μαθηματικά την πατρίδα στον αφανισμό;
4.    Πότε θα ξεκινήσει η καταβολή των «νέων» επιδομάτων;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου