ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


«ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ»
  
Δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου παρουσιάζουν την συνάντηση των Βουλευτών της Συγκυβέρνησης Κωνσταντινίδη Ευστάθιου και Παπαδόπουλου Μιχάλη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Οι δηλώσεις, μετά την συνάντηση αυτή, αποτελούν βεγγαλικά μεγαλοστομίας για εντυπωσιασμό της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να καλύψουν τη παντελή ουσιαστική απουσία πραγματικού έργου για την Δυτική Μακεδονία. Αναλυτικότερα με τυμπανοκρουσίες και φαμφάρες καρναβαλικού χαρακτήρα, σχεδόν συνδέθηκε η περιοχή με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ και οι πολίτες αναμένεται να λύσουν κάθε ενεργειακό τους πρόβλημα, αφού οι Κυβερνητικοί Βουλευτές κατέθεσαν υπόμνημα.

«Άπιαστα πουλιά, δέκα στον παρά» λέει ο λαός μας. Με χαρτοπόλεμο και ευχολόγια δεν λύνεται κανένα πρόβλημα κύριοι της Συγκυβέρνησης. Η αλήθεια είναι ότι ο αγωγός δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υλοποιηθεί, καθώς το μόνο που έχει γίνει είναι η κατάθεση μιας πρότασης στην ιδιοκτήτρια του φυσικού αερίου κοινοπραξία στο Αζερμπαϊτζάν. Φυσικά αυτά δεν λέγονται με ευθαρσία και παρρησία από τους ανθρώπους που υπερψηφίζουν κύρωση μνημονίου συνεργασίας με την Τουρκία για την υλοποίηση του άλλου αγωγού (ITGI), ο οποίος σύμφωνα με τον βασικό επενδυτή της κοινοπραξίας BP έχει ακυρωθεί.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας, κύριοι, δεν εντυπωσιάζονται με καθρεφτάκια, χάντρες και ανούσιες εξαγγελίες. Οι πολίτες της περιοχής βιώνουν την ενεργειακή φτώχια που η Κυβέρνηση, που εσείς οι ίδιοι στηρίξατε με την ψήφο σας, δημιούργησε με την εξίσωση προς τα πάνω του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σας έχουμε θέσει πολλές φορές το πρόβλημα στην πραγματική του βάση και σας έχουμε προτείνει λύσεις πραγματοποιήσιμες. Αρχίστε με την μείωση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία θα συμπαρασύρει προς τα κάτω τις τιμές όλων των άλλων μέσων θέρμανσης. Μην αρκείστε στην ευκολία της ανούσιας πολιτικής, γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από τις διεθνείς εξελίξεις, όσο και από τον Ελληνικό Λαό, που δεν αρκείται πλέον στις κούφιες υποσχέσεις και στα φοβικά σύνδρομα που προσπαθείτε να τον «ποτίσετε» και απαιτεί λύσεις βιώσιμες και ρεαλιστικές, όπως αυτές που σας προτείνουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου