ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Όχι στη συγχώνευση των Τμημάτων Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης»
  
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αρβανιτόπουλο, έγγραφο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου 2013 εξέφρασε ομόφωνα την κατηγορηματική αντίθεσή του στην προτεινόμενη συγχώνευση των Τμημάτων Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα δύο Τμήματα αποτελούν ακαδημαϊκές μονάδες ερευνητικής και διδακτικής αριστείας με σαφώς διακεκριμένα και με μη επικαλυπτόμενα ερευνητικά και διδακτικά αντικείμενα.

Η ενδεχόμενη «απορρόφηση» του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το Τμήμα Μαθηματικών σημαίνει την κατάργηση ενός Τμήματος το οποίο, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στα αποτελέσματά του, υπηρετεί την εφαρμογή της έρευνας στην υψηλής τεχνολογίας βιομηχανία. Η λειτουργία διακεκριμένων Τμημάτων Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών αποτελεί επιλογή όλο και περισσότερων κορυφαίων σε παγκόσμια κλίμακα πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο «η σχεδιαζόμενη συγχώνευση καταργεί άνωθεν τον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναιρεί έναν θετικό συντελεστή της φυσιογνωμίας του, που αποκτήθηκε με γνώση, αφιέρωση και προσπάθεια και εντέλει οδηγεί το Πανεπιστήμιο σε οπισθοδρόμηση».

Στην αναφορά ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου